Zöldfűszeres mártogatós - Recept
Egyszerűen imádjuk a mártogatósokat! Így tavasszal pedig nincs is finomabb a zöldfűszeres változatnál. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 250 g sovány túró
- 100 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek vegyes zöldfűszer
- finomra vágott petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd előbbit aprítsuk fel, utóbbit pedig fokhagymaprésen nyomjuk át. Keverjük bele a tejfölbe, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a villával kissé szétnyomkodott túrót, a petrezselymet, a zöldfűszert, a sót és a borsot. Hűtőben egy óráig pihentessük, majd pirítóssal fogyasszuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!