Vietnami csirke wrap - 20 perc alatt elkészül
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha ránézünk a következő képre, azonnal elkezd korogni a gyomrunk! Készítsd el ezt a fogást, hiszen nem csak laktató, de nagyon finom is! Az isteni csirkés wrap mellett még számtalan izgalmas receptet találsz a GoodFood augusztusi számában.
Hozzávalók - 4 főre, 20 perc előkészítés, 20 perc elkészítés, könnyű
- ½ uborka hosszában félbevágva, kimagozva és felszeletelve
- 1 kisebb sárgarépa lereszelve
- 1 ek. vörösborecet
- 2 ek. növényi olaj
- 8 csirkecombfilé csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 25 g gyömbér (meghámozva) lereszelve
- 3 ek. világosbarna cukor
- 2 ek. szójaszósz
- 8 mini- vagy 4 nagyobb búzalisztes tortilla
- 2 bébi szívsaláta leveleire szedve, a levelek félbevágva
Elkészítés
1. Tegyük az uborkát, a sárgarépát és az ecetet egy kisebb tálba, majd tegyük félre. Forrósítsunk fel 1 ek. olajat egy serpenyőben és közepes hőfokon pirítsuk benne aranybarnára a húst. Vegyük ki, tegyük félre. Öntsük a maradék olajat a serpenyőbe és vegyük alatta lejjebb a hőfokot. Tegyük a serpenyőbe a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk 2 percig, míg megpuhulnak, de nem barnulnak meg. Szórjuk hozzá a cukrot, öntsük bele a szójaszószt és 150 ml vizet, majd gyöngyözve főzzük 5 percig, míg kissé besűrűsödik. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és melegítsük át a szószban.
2. Melegítsük fel a tortillalapokat a csomagon olvasható utasítások szerint, majd osszuk el a tetejükön előbb a salátát, majd a szószos csirkét, végül a savanyított uborkát és sárgarépát.
Tápérték-adatok
519 kcal • 16 g zsír, 3 g telített zsír • 59 g szénhidrát • 20 g cukor • 5 g rost • 32 g fehérje • 2,1 g só