Vegetáriánus töltött káposzta a nagyitól - 30 éves recept
A töltött káposztát szinte mindenki szereti, ebben a formában pedig a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Ha így készítjük, garantáltan gyorsan el fog fogyni az ünnepi vacsora alatt. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg fejeskáposzta
- 5-6 evőkanál szójagranulátum
- 5-6 evőkanál árpagyöngy
- 3 tojás
- só, bors, piros paprika, petrezselyem ízlés szerint
- 1 kávéskanál piros arany
- 1 nagy fej hagyma
- 200 gramm füstölt sajt
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
Öntsük le az árpát forró vízzel, fedjük le és hagyjuk ázni legalább 2 órát. A szójagranulátumot tegyük egy tálba és engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd keverjük hozzá a sót, borsot, piros paprikát, petrezselymet. Ezt is hagyjuk ázni legalább 1 órán át. Közben dinszteljük meg a hagymát olajon, adjunk ehhez is a fűszerekből. Nyomkodjuk ki óvatosan a megpuhult szójából a vizet, majd adjuk hozzá a hagymát és keverjük el benne. Ezután mehet bele a piros arany is. Ha alaposan összedolgoztuk, öntsük bele az árpát és üssük bele a tojásokat. A kész tölteléket hagyjuk egy kicsit állni. Addig forró vízben puhítsuk meg a káposztaleveleket. Vegyünk elő egy nagy lábast és terítsük szét az alján a savanyú káposzta felét, majd szórjunk rá füstölt sajt kockákat. Erre pakoljuk rá a töltött káposztákat, majd jöhet egy újabb réteg savanyú káposzta és sajt. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és lefedve főzzük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!