Vega Dashi

A 895 Hunnium az új, érlelt és ágyas párlatok megismertetésére hirdették meg receptversenyüket, amelynek során arra kérték a hazai gasztronómiai blogszcéna legismertebb szereplőit, hogy alkossanak ételeket a négy új párlat felhasználásával. Az alábbi receptet Csíki Sándornak, a Food&Wine gasztronómiai szakemberének köszönhetjük.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 8 g szárított shiitake
- 600 ml alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz
Elkészítés
Az algát vízbe tesszük, majd a vizet közepes lángon melegíteni kezdjük. Mielőtt a víz forrni kezdene (~95°C) kivesszük belőle az algát és a vízbe tesszük a shiitake gombát. Az edényt levesszük a tűzről és a gombát további 5 percig hagyjuk a vízben, majd ezt is eltávolítjuk. Ha szükséges, a folyadékot szűrjük át textil szűrőn.
Ezt is ajánljuk: Currys-gyömbéres répaleves - Katt ide!
Oldalak

This is a modal window.