Vargányával töltött padlizsán

A töltött padlizsán igen ízletes ebédnek ígérkezik, főleg, ha meg van spékelve némi vargánya gombával. Ráadásul nincs benne hús, így rendkívül könnyű ételnek számít, ami megállja a helyét a nyári ebédeken.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 db vöröshagyma
- 25 dkg vargányagomba
- só
- bors
- aprított petrezselyemzöld
- olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős paprika
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk le a két végét, majd vágjuk ketté, és kanalazzuk ki a belsejét. Sózzuk meg enyhén, majd egy olajjal kikent tepsibe tegyük egymás mellé őket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a gombát és a padlizsán belsejét. Később tegyük bele a kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, majd borsozzuk meg, és keverjük össze. Ha már kezd barnulni, öntsünk rá szójaszószt, keverjük össze, és vegyük le a tűzről. Töltsük meg ezzel a raguval a padlizsánokat, majd tegyük be sülni a sütőbe. Ha már látjuk, hogy mindjárt kész, szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal és süssük még 5-10 percig. Főtt burgonyával tálaljuk.
Ha szereted a töltött padlizsánt, ne hagyd ki a túrós változatát sem!
Fotók: thisisgingerrose.blogspot.com, mygreenpages.co.uk
Oldalak
