Vaníliás texasi torta - Jobb, mint a csokis változat
Azok számára, akik a csokoládé helyett a vaníliát részesítik előnyben, van egy jó hírünk: a vaníliás texasi torta egyszerűen mennyei és nagyon könnyű elkészíteni. Recept a cikkben!
Hozzávalók
A tésztához
- 240 gramm vaj
- 1 csésze víz
- 2 csésze cukor
- 2 és 1/4 csésze finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze tejföl
- 2 tojás
- 1 teáskanál őrölt vanília
A felső réteghez
- 240 gramm vaj
- 1/4 csésze tej
- 4 és 1/2 csésze porcukor
- 1/4 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt vanília
Elkészítés
Tegyük a vajat és a vizet egy serpenyőbe és kezdjük el melegíteni kis lángon. Kavarjuk addig, míg a vaj teljesen megolvad. Vegyük le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a cukrot, lisztet, sütőport és sót. Öntsük bele a tejfölt, a tojásokat, illetve a vaníliát és dolgozzuk össze alaposan ezekkel is. Terítsük el a tésztát egy alaposan kivajazott tepsiben. Süssük 180 fokon 20 percig. Most jöhet a felső réteg elkészítése. Tegyük a vajat és a tejet egy serpenyőbe és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett főzzük össze őket. Ha a vaj megolvadt, vegyük le a tűzről és adjuk a krémhez a porcukrot, sót és a vaníliát. A kész krémet terítsük el egyenletesen a sütemény tetején.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!