Vaníliás-mandulás perec - Egyszerű sütemény a nagyi receptje alapján
Tudtad, hogy a perec nem csak sós, hanem édes változatban is nagyon finom? Ráadásul mi magunk is elkészíthetjük rövid időn belül. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg darált mandula
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és gyúrjunk belőle tésztát. Sodorjunk belőle vékony rudakat és formázzunk belőlük pereceket. Tegyük bele egy tepsibe, süssük aranybarnára, majd hempergessük meg a pereceket vaníliás cukorba.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!