Vajas sáfrányos rizs, grillezett garnélával - Recept
Egy multifunkciós sütő grill funkciójának köszönhetően az ősz és a rossz idő beköszöntével sem kell lemondanunk a grillezés adta örömökről. Íme egy recept, amitől eláll a lélegzeted.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 csésze rizs
- 2 csésze víz
- sáfrány, vaj
- 10 darab főtt garnéla
- rozmaring
Elkészítés
Tegyük a rizst és a vizet egy hőálló edénybe. Fűszerezzük sáfránnyal, egy rozmaring ággal és dobjunk rá egy darabka vajat. Fedjük le folpack fóliával és 900W-on főzzük 10 percig. Ha rizottós állagot szeretnénk elérni, akkor 3-4 csésze vizet, vagy zöldséglevest is használhatunk.
A megtisztított, főtt garnélákat tegyük egy magas állványra, majd nyomjuk meg a grill gombot és állítsuk az órát 8 percre. Tálaláskor a kellemesen vajas és sáfrányos rizsre tegyünk pár garnélát.
Tipp: a garnélát grillezés előtt ízesítsük kedvenc fűszereinkkel.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Fokhagymás garnéla - Ínyenc ebéd