Sütés nélküli citromos túrótorta - A forró napok legfinomabb sütije
Ezeken a forró nyári napokon nincs is finomabb, mint egy hideg, édes citromos túrótorta, ami nem fekszi meg a gyomrunkat, hanem savanykásabb ízvilágának köszönhetően inkább felfrissít.
Elkészítés
- 8 dkg vaj
- 15 dkg babapiskóta
- kevés tej
A túrós töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg étkezési zselatin
Elkészítés
A tortaalap elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, és adjuk hozzá a korábban ledarált babapiskótát, egy kevés tejet. Jól gyúrjuk össze, tegyük bele a tortaformába, majd hagyjuk a hűtőben kb. 30 perce. Eközben keverjük ki 2,5 dl hideg vízben a pudingport, forraljuk fel és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni. Amíg a pudingra várunk, keverjük össze a túrót a citromlével és a cukorral, majd ezt a keveréket apránként adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz. Most következhet a zselatin, amit oldjunk fel 1 dl forró vízben, majd ha kihűlt, adjuk hozzá a krémhez, a korábban habbá vert tejszínnel együtt. Ezt a krémet már csak rá kell kennünk a tortaalapra és kész is. Ha szeretnénk, akkor díszíthetjük gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.