Túrós felfújt - Mennyei kényeztetés
Ez a desszert még melegen, hideg lekvárral vagy fagyival mennyei desszertje lehet egy finom vacsorának.
Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojásfehérje
- 15 g kristálycukor
- 15 g kristálycukor
- 12 g vaj
- 9 g étkezési keményítő
- 150 g félzsíros tehéntúró
- Fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kerámia sütőformákat alaposan vajazzuk ki. A tojásfehérjét és az első adag kristálycukrot öntsd a habverő gépbe, és indítsd el a habosítást. Míg verődik a tojásfehérje, tedd egy tálba a túrót, citromhéjat, olvasztott vajat, tojás sárgát, maradék cukrot, keményítőt. Egy fakanállal keverd teljesen egyneművé. Mikor a tojásfehérjehab elkészült, kis adagokban keverjük az előbb kikevert túrós alapba, majd szedjük a masszát egy habzsákba. Nyomjuk a felfújtat a kivajazott formákba, és 15 perc alatt süssük készre 180 fokon. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé különböző lekvárokat, dzsemeket, fagylaltokat.