Tonhalsaláta fetával és olívabogyóval - Alakbarát, nyári fogás
Nyáron különösen szeretjük a salátákat, a nagy melegben a szervezetünk is inkább a könnyed fogásokra sóvárog. Ha már unod a klasszikus salátákat, akkor ajánlunk egy remek ötletet: a tonhal és a fetasajt mennyeivé varázsolja ezt a fogást!
Hozzávalók
- 2 konzerv tonhal
- 2 ek olívaolaj
- ¼ csésze apróra vágott friss petrezselyem
- só, bors
- 1 citrom leve
- 1 fej saláta
- ½ nagy uborka
- 30 g feta sajt
- 8-10 szem olívabogyó
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük el a tonhalat 1 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük el a maradék petrezselymet a citromlével, valamint egy kis sóval, borssal és a maradék olívaolajjal. Készítsünk elő egy salátástálat, ebben helyezzük el a megmosott salátaleveleket, majd locsoljuk meg az előbbi dresszinggel. Erre kanalazzuk rá a tonhalas keveréket, mellé a feldarabolt uborkát, a morzsolt fetát és az olívabogyót.