Tonhalas tésztasaláta olívabogyóval - Olaszos finomság, amit imádni fogsz
Tonhalból és tésztából remek saláta készíthető - különösen finom lesz, ha olívabogyót is adunk hozzá. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 20 dkg teljes kiőrlésű rigatoni tészta
- 2 csésze koktélparadicsom
- 2 konzerv tonhal
- fél csésze olívabogyó
- apróra vágott friss bazsalikom
A dresszinghez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- csipet só
- negyed csésze friss citromlé
- harmad csésze extra szűz olívaolaj
- 2 ek víz
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben. Csepegtessük le, hagyjuk kihűlni és tegyük bele egy nagy tálba. A félbevágott koktélparadicsomokat szórjuk a tésztára, erre tegyük a tonhalat, majd a félbevágott olívabogyót. Készítsük el az öntetet: egy tálkában keverjük el alaposan a zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a sót, a borsot, az olívaolajat és a vizet, majd az egészet öntsük rá a salátára.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!