Töltött sonka pirított sajttal recept
Ez az étel nem tartozik a leggyorsabban elkészíthetők közé, de megéri rászánni az időt, hiszen nagyon ízletes. Saját elképzelésünk szerint is megtölthetjük, akár póréhagymával vagy spárgával.
Hozzávalók
- 250 g gomba
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 1/8 l tejszín
- 1/8 l fehérbor
- só, bors
- 1 tojás
- 400 g főtt sonka
- 2 paradicsom
- 75 g reszelt sajt
- petrezselyem
Elkészítés
A megtisztított és felszeletelt gombát rövid ideig vajban megpirítjuk, majd kiszedjük belőle. Ezután lisztet keverünk a zsiradékba, fehérborral és tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket rakunk közé, és kicsit megsózzuk, majd megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő felső részére helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Ezt is ajánljuk: Tötött tojás - Katt ide!