Töltött naan kenyér - A leggyorsabb vacsora
Anyu, mi a vacsora? Ha ez a mondat elhangzik, gyanítható, hogy inkább előbb vagy utóbb enni kell adnunk farkaséhes csemeténknek. Ilyenkor jól jönnek a gyorsan elkészíthető ételek, könnyen beszerezhető alapanyagokból.
Hasznos tippek
A GoodFood magazin szeptemberi lapszámában mi is sokat foglalkozunk az iskolakezdéssel. Tippeket adunk arra, hogy mit csomagoljunk tízóraira a gyerkőcnek, a tinédzsernek vagy éppen anyának és apának, ha szívesebben ennének „hazait” büfékaja helyett. De tanácsot adunk a folyton pénzzavarral küzdő egyetemistáknak és főiskolásoknak is, hogyan rekonstruálhatják a mama főztjét az albérletben, illetve az anyukáknak is segítünk, hogyan dobhatnak össze valami finom és laktató vacsorát egy hosszú nap után.
Ez a töltött naan kenyér például 30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók - 4 főre, 15 perc előkészítés, 15 perc elkészítés, könnyű
- 3-4 ek. currypaszta
- 2 tk. kesudióvaj
- 4 naan kenyér
- 1 lila hagyma szeletelve
- 1 piros színű paprika szeletelve
- 10 koktélparadicsom félbevágva
- 220 g paneer sajt kockára vágva
A tálaláshoz
- kis csokor koriander apróra vágva
- 170 g görög joghurt (vagy krémes, zsírszegény joghurt)
- 2 ek. mangócsatni
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 7-es fokozat). Egy kisebb tálban keverjük össze a currypasztát a kesudióvajjal és kenjük meg ezzel a naan kenyereket. Vegyünk elő 2 tepsit, mindegyikre tegyünk 2-2 kenyeret. Szórjuk meg a tetejüket a szeletelt hagymával, paprikával, illetve a félbevágott koktélparadicsomokkal és a paneer kockákkal.
2. Süssük a naan kenyereket az előmelegített sütőben 10 percig, vagy amíg a paneer kockák széle aranybarnára nem sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a tetejüket az apróra vágott korianderzölddel. Keverjük össze a joghurtot és a mangócsatnit, kínáljuk mártogatósnak a kenyerek mellé.
Tápérték-adatok:
Adagonként: 653 kcal • 20 g zsír • 5 g telített zsír • 86 g szénhidrát • 12 g cukor • 7 g rost • 28 g fehérje • 2,9 g só