Töltött cukkini olívabogyós szárnyas hússal - Nyári finomság
A nyári szezonban a zöldségválaszték szinte végtelen, a grillezéshez pedig nem is választhatnánk jobb köretet a szezonális zöldségeknél magas vitamin- és rosttartalmuk miatt. Borda Attila séf ezúttal egy isteni töltött cukkini receptet oszt meg velünk!
Hozzávalók
- 4 db közepes cukkini
- 25 dkg darált csirkecomb és csirkemell
- olívabogyó (ízlés szerint)
- 10 dkg reszelt sajt
- fűszerek: só, bors, bazsalikom, menta
Elkészítése
A cukkiniket félbe vágjuk, majd a húsukat félig kikaparjuk kiskanállal. A darált csirkehúst összevágott olívabogyóval és a kivájt cukkini hússal összekeverjük, kis reszelt sajtot keverünk hozzá, és ízesítjük sóval, borssal, tépett bazsalikommal és mentalevéllel. A parázs fölé helyezzük olajozott alumínium tálcába, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor nagyobb darabokra vágjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!