Tojáspörkölt - Húsmentes finomság ebédre

Ha szeretnénk egy húsmentes napot tartani, de nincs ötletünk arra, hogy mit főzzünk, üssük össze ezt a villámgyors tojáspörköltet. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 db hagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 dl tejföl
- 3 ek olaj
- pirospaprika, só
- petrezselyem
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és forró olajban pirítsuk üvegesre. Ekkor szórjunk rá pirospaprikát, öntsük rá a paradicsomlét és sózzuk meg. A korábban megfőzött tojásokat szeleteljük fel és dobjuk bele a pörköltbe óvatosan, hogy ne törjenek össze. Keverés nélkül így pároljuk pár percig. Főzzünk hozzá tésztát, tálaláskor pedig tegyünk egy kis tejfölt és aprított petrezselymet a tetejére.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!