Tojásos lángos - Recept
Szereted a lángost, de már unod a hagyományos változatát? Akkor tökéletes lesz számodra az alábbi recept.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- tej
- 1 tojássárgája
- 5 dkg margarin
- 2 közepes, főtt burgonya
- só
- a sütéshez olaj
A töltelékhez:
- 3-4 összevágott kemény tojás
- 2 dkg vaj
- 1 csokor metélőhagyma
- 1/2 dl tejföl
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a tejben megfuttatott élesztővel, beletesszük a tojássárgáját, a főtt, áttört burgonyát, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd vékonyra kinyújtva, fánkszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. Összeállítjuk a tölteléket, és mindegyik korongra egy kis halmot rakunk belőle. A tészta széleit ráhatjuk, így gombócokat kapunk, ezeket nyújtófával újra laposra, ha nem is túl vékonyra simítjuk, és a megtöltött fánkokat az olajban ropogós pirosra sütjük.
Ha szereted a lángost, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!