Tojásos burgonyakrokett
A sima rizsnél vagy krumplipürénél készítsünk valami valami extrább köretet a rántott húshoz. Próbáljuk ki az alábbi receptet.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 30 dkg burgonya
- 10 dkg liszt
- 1 ek vaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés
Négy tojást keményre főzünk, hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és összedolgozzuk az átszitált liszttel, 1 tojással, a kemény tojásokkal és a vajjal. Sóval és törött borssal fűszerezzük. Tíz percig állni hagyjuk, majd a masszából vizes kézzel hosszúkás rudakat formálunk. Felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Sajt-, tartár- vagy paradicsommártás illik hozzá.
Ezt is ajánljuk: Az amerikaiak kedvence - Ranch öntet - Katt ide!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!