Tejszínes-csirkemelles penne brokkolival - Mennyei!

Igazi ínyencség, zöldséggel, hússal és különleges ízvilággal. Könnyen elkészíthető egytálétel, ami ugyanúgy megfelel egy hétköznapi vacsorának és vendégváró finomságnak is.
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 50 dkg penne tészta
- 1 nagyobb brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A pennét tegyük fel főni, ételízesítős, sós, olajos vízben. A brokkolit főzzük puhára. A csirkemellet szeleteljük fel vékony csíkokra, és egy kevés olajon pirítsuk meg. Közben adjunk hozzá egy csipet pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult, szedjük ki egy tányérra, de a leve maradjon az edényben. A felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd visszatesszük hozzá a húst. Felöntjük tejszínnel, és az egészet összefőzzük kicsit. A megpuhult brokkolit feldaraboljuk, és hozzáadjuk a tejszínes húshoz. Miután leöntöttük a tésztáról a vizet, keverjük hozzá a húshoz.
Tálaláskor reszelt füstölt sajttal szórjuk meg.