Tejszínes cseresznye-krémleves - Recept
Friss cseresznyéből elképesztő finom ételek készíthetők, egy hűsítő krémleves pedig igazán jól tud esni a nagy nyári hőségben. Ha szeretnéd elkészíteni, olvasd el a receptjét!
Hozzávalók
- 250 dkg cseresznye
- 200 ml főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 5 szem zöld kardamom
- 4 dl víz
- fahéj, csipet só
Elkészítés
A cseresznyét magozzuk ki, tegyük egy nagyobb edénybe és vajon kissé pároljuk meg, hadd eresszen levet. Ehhez adjuk hozzá a vizet, majd beleöntve a turmixgépbe krémesre turmixoljuk. Ezt követően öntsük vissza az edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a fűszereket és a mazsolát. Ha szükséges, hígítsuk még vízzel. Kis lángon nagyjából 5 perc alatt főzzük össze, hagyjuk kihűlni és egy órára tegyük hűtőbe. Ezt követően fogyasztható.
Ha Te is szereted a krémleveseket, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!