Tejszínes borleves - Különleges fogás a hűvösebb napokra
Ha a hűvös napokon szeretnénk meglepni magunkat valami különlegességgel, készítsük el ezt az isteni borlevest! Már az illata is ellenállhatatlan, hát még az íze!
Hozzávalók
- 1 l száraz fehérbor
- 10 dkg cukor
- 8 db tojás sárgája
- 4 dl tejszín
- 3-4 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- negyed citrom
- mazsola
Elkészítés
A fűszereket, a citromot és 4 dl bort öntsünk egy edénybe, majd forraljuk fel. Közben keverjük habosra a tojássárgákat és a cukrot. A maradék bort öntsük a felforrt borhoz, adjuk hozzá a tejszínt és hagyjuk még 1-2 percig a gázon. Ezt követően vegyük le, hagyjuk kihűlni és folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tojássárgás elegyet. Mazsolával díszítve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!