Tejfölös libamell - Recept
A mai nap egyenlő a libás finomságok fogyasztásával. Ha már máskor nem, akkor legalább november 11-én lepjük meg magunkat valami ínyencséggel.
Hozzávalók
- 1 lenyúzott libamell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek zsiradék
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés
A lenyúzott mellet sűrűn megtűzdeljük szalonnával, és a forró zsiradékban megforgatva, egy kevés vízzel, a fokhagymával együtt puhára pároljuk. Ráöntjük a tejfölt, összekeverjük a pecsenyelével, és ezzel a mártással öntözgetve a libamellet, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Burgonyafánk illik hozzá.
Ha szereted a libamájat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Libamájpürével töltött magyar sonka