Szilvás piskóta - Gyümölcsös mámor
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Szilvás ételeket ősszel a legjobb készíteni, hiszen most van a szezonja. Ez a recept nagyon egyszerű, hiszen a piskótatésztával nem kell sokat pepecselni.
Hozzávalók
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- Fél bögre olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás
- Fél kg szilva
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel a cukorral és vaníliás cukorral. Ha már elég kemény, tegyük bele óvatosan a tojássárgáját. Mikor rendesen elkevertük, mehet bele a liszt is, amit addig keverjünk, míg csomómentes nem lesz. Mehet bele a tejföl és a sütőpor is. Kiolajozott és lisztezett tepsibe öntsük a masszát, és erre helyezzük el egyenletesen a 4-be vágott szilvát. 180 fokon, kb. 25 percig süssük.