Szilvalekvár - A legegyszerűbb recept
Télen nincs is jobb annál, mint elővenni egy üveg szilvalekvárt! Hogy ez idén is megtörténhessen, ahhoz most kell cselekednünk. Mutatunk egy nagyon egyszerű receptet!
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 30 dkg cukor
- 1 mk fahéj
- 1-2 szem szegfűszeg
- 1 kk reszelt citromhéj
- csipet tartósítószer
Elkészítés
Az érett szilvákat dobjuk bele egy percre forró vízbe, majd szedjük ki, így könnyen le tudjuk róla húzni a héját. Vegyük ketté a szilvákat és szedjük ki a magjukat. Dobjuk bele a gyümölcsöket egy nagy lábosba, erre tegyük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat. Állandó kevergetés mellett fél óráig főzzük. Míg forró, töltsük üvegekbe, tetejükre szórjunk tartósítószert, kössük le és dunsztoljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!