Így készül a szerb ajvár - A legegyszerűbb recept

A szerb eredetű ajvár egy isteni mártogatós, amit fogyaszthatunk húsételekhez vagy akár kenyérre kenve is. Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 40 dkg kápia paprika
  • 40 dkg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet
  • csipet só

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd helyezzük rá a paprikát és a padlizsánt. 180 fokos sütőben süssük meg a zöldségeket, előbbi kevesebb, mint fél óra alatt megsül, utóbbinak nagyjából háromnegyed órára van szüksége. Ha elkészültek, hámozzuk meg őket, csípjük le a szárukat, a paprikát csumázzuk ki. Tegyük bele mindkettőt egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet és a csipet sót, majd pépesítsük össze.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: heneedsfood.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Az Oroszlán nagy áttörést érhet el az életében. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Angelina Jolie fantasztikus estélyit választott a 2024-es Golden Globe-gálára: a színésznő minden jelenlévőt lenyűgözött, pompás megjelenését pedig egy jó darabig még biztosan emlegetni fogjuk.
Egészség
Lehet nem is figyelsz rá, és rutinból mosod a fogad, de ilyenkor jönnek elő azok a hibák, amik hosszú távon meg fogják bosszulni magukat.
Fashion&Beauty
Szeretnél az új évben egy kis frissességet és merészséget vinni a stílusodba? Idén télen nem csupán a sötét árnyalatok és a klasszikus darabok kerülnek előtérbe. Itt az ideje, hogy felfedezd a fehér...
Sztárok
Hajnal Bettina hiába lett a 2023-as Nagy Ő győztese, Jákob Zoltánnal később szétmentek, és a következő párjával sem maradtak együtt túl sokáig.
Lifestyle
Elképesztő, hogy milyen messzire tudnak elmenni az internetes bűnözők, hogy megszerezzék a Windows felhasználók adatait.