Svéd húsgolyó recept - Finomabb, mint az áruházi
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ki ne ismerné az istenien finom svéd húsgolyót, amiért a leghosszabb sort is képesek vagyunk kivárni a népszerű bútoráruházban?! Mostantól azonban nem lesz erre szükség, hiszen receptünknek köszönhetően már otthon is könnyen elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 1 hagyma apróra vágva
- 1 ek vaj
- 1 dl zsemlemorzsa
- 1,5 - 2 dl víz vagy tej vagy tejszín (ezeknek a keverékét is lehet használni)
- 500 g darálthús
- 1 tojás
- 2 tk. só
- 1/2 tk bors
- 1 tk mustár
- csipet bazsalikom
Elkészítés
Hagymát dinszteljük puhára a vajban, majd öntsük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután tegyük bele az összes többi hozzávalót, majd ha megfelelő állagú, akkor vizes kézzel formáljunk belőle kis gombócokat, melyeket helyezzünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon kb. 20-25 percig kell sütni. Áfonyalekvárral, házi barnamártással és krumplipürével tálaljuk.