Spenótos burgonyapüré - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Itt az ideje, hogy feldobjuk egy kicsit a hagyományos krumplipürét! Máris mutatjuk a spenótos verzió receptjét!
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg spenót
- 10 dkg parmezánsajt
- 5 dkg vaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl kefir
- só, bors
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, kissé sózzuk, majd pároljuk meg. Ha megpuhult, adjuk hozzá a vajat és a kefirt, krumplitörővel pedig törjük össze. A spenótot aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a püréhez az összetört fokhagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a sajtot, majd egy jénai tálban süssük nagyjából 20 percen keresztül.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!