Spárgás lasagne - Recept
Lassan elkezdődik a spárgaszezon, ezzel a finom zöldséggel pedig számtalan fogást megbolondíthatunk. Íme a spárgás lasagna receptje!
Hozzávalók
- 2 nagyobb csokor zöldspárga
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg parmezánsajt
- 10 dl tej
- 8 db lasagnatészta-lap
- 70 g étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- kakukkfő, oregánó, szerecsendió, só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A spárgákat mossuk meg, a fás részüket vágjuk le. Sós vízben főzzük meg őket, majd hideg vízben hűtsük le, szűrjük le és botmixerrel pépesítsük. 8 dl tejet öntsük bele egy nagyobb edénybe, majd szórjuk bele az összetört fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót. Hagyjuk, hadd forrjanak össze. Közben a keményítőt keverjük el 2 dl tejben. Ha a fokhagymás tej összefőtt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a keményítős tejet. Tegyük vissza a tűzre, kevergessük, míg össze nem sűrűsödik. Keverjük bele a spárgás pépet, a lereszelt sajt felét, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a spárgás mártás nagyjából harmadát. Erre tegyünk 4 lasagnelapot, a mártás második harmadát, majd a felkockázott sonkát és paprikát. Végül tegyük rá a másik négy lasagnelapot, a maradék mártást és a reszelt sajt második felét. Sütőben körülbelül fél óráig süssük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!