Spagetti rukkolával és rákkal
Egy igazi nyári fogáshoz elengedhetetlen a tészta és a tengerből származó finomságok. Ebben az esetben a spagetti fel lett turbózva ínycsiklandó rákkal, és a még különlegesebb íz érdekében a rukkola is kihagyhatatlan alapanyag.
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 4 db languszta
- 2 marék rukkola
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 db paradicsom
- chilipaprika
- olívabogyó
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- fél citrom
- extraszűz olívaolaj
- só
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- oregano
- chiliszósz
- fehérbor
- parmezán sajt
Elkészítés
A tésztát tegyük fel enyhén sós vízbe főni. Közben a hagymákat és a bazsalikomlevelet aprítsuk fel, a paradicsomokat és a citromot pedig vágjuk szeletekre. Vegyünk elő egy serpenyőt, és tegyük bele a hagymákat dinsztelődni, majd törjük rá a fokhagymát és a chilipaprikát. Adjuk hozzá a paradicsom darabokat, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, majd ízesítsük fűszerekkel, locsoljuk meg kevés chiliszósszal, facsarjunk bele citromlevet, végül tegyük bele a rákokat. Keverjük meg, és hagyjuk sülni. Kis idő elteltével locsoljunk bele 1 kis pohár fehérbort, majd vegyük ki a rákokat. Ha kész a tészta, szedjük rá a szószra, adjuk hozzá a rukkolát és alaposan keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és tálaláskor a tésztára szedjük a rákot, majd hintsük meg parmezánnal.
Készíts el magadnak Spanyolország egyik legkedveltebb receptjét, a tengeri gyümölcsös Paellát!