Somlói galuska paleósan - Puha piskóta lágy csokoládékrémmel, tejszínhabbal

Egyik kedvenc desszertünk a somlói galuska. Hát, lehet ellenállni a lágy piskótának és a finom krémnek? Aligha... Szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője ezúttal elhozta nekünk a diétás verzió receptjét, szinte biztos, hogy hétvégén ki is próbáljuk!
Hozzávalók és elkészítés
A csokoládés piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 3 db M-es tojás
- 1 ek. útifűmaghéj
- 2 ek. bambusz rostmix
- 2 ek. gesztenyeliszt
- 2 ek. kókuszliszt
- 1 ek. tápióka keményítő
- 4 dl kókusztej, vagy víz
- 1 ek. vaj
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 ek. citrom
- Ízlés szerint – stevia, eritrit
A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd zsírpapírral kibélelt formában közepes lángon 35′ alatt megsütjük. Akár muffin formában is süthetjük, de akkor a muffinsütőt ki kell zsírozni és liszttel megszórni.
Csokoládékrém
A képen látható csokikrém 4 ek. kókusztejpor 1 liter vízzel való hígításával és hozzáadott 1 ek. konjac liszt sűrítéssel készült; melybe beleszórhatunk 10 dkg mazsolát és átfőzhetjük 0,5 dl karakteres szesszel, pl. rummal, aminek a szesztartalma a főzés során elpárolog.
Hab
Tojásfehérje + kókusztejszín hab.
Végső műveletek
A piskótát vágd fel apró kockákra, és tetszés szerint vagy egy nagy tálba vagy kisebb tálakba adagold. A csokikrémmel öntsd nyakon a piskótát. Végül kanalazd a tejszínhabot az alap tetejére.
Almás piskóta diétásan - Egyszerűen elkészíthető és hízni sem fogsz tőle
Pihe-puha piskóta almás töltelékkel, ami ráadásul diétás is? Szerintünk nagyon jól hangzik! Próbáld ki ezt is!
Oldalak
This is a modal window.