Sertéscomb provence-i módra - Imádni fogod
Francia ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra ezzel az isteni provence-i sertéscombbal. Ha kíváncsi vagy a rceptjére, olvasd el a cikkünket!
Hozzávalók
- 80 dkg sertéscomb
- 15 dkg gomba
- 15 dkg paradicsom
- 1 + 1 fej vöröshagyma
- 1 + 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítés
A húst sózzuk be, az egyik hagymát, az egyik fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel. Utóbbiakat tegyük bele egy tepsibe, erre helyezzük a húst, öntsük rá az olajat és 1 dl vizet. Tegyük be a sütőbe és 230 fokon hagyjuk, hadd piruljon meg. Ezt követően tegyünk rá egy fóliát és alacsonyabb fokozaton süssük addig, míg a hús meg nem puhul. Közben a burgonyát főzzük meg héjában, majd hámozzuk meg. A másik hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Tegyünk ugyanígy a gombával is, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy kis olajon futtassuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, a sót, a borsot, a fűszereket és a fokhagymát. Öntsük rá a bort, adjuk hozzá a hús szaftját, a félbevágott paradicsomokat és forraljuk össze. A burgonyát pirítsuk meg a hús zsírjában. Tálaláskor szeleteljük fel a húst, és tegyük mellé a burgonyát, valamint a gombás ragut.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!