Rózsából fagylalt - meglepően finom!
Nyáron szebbnél szebb virágokban gyönyörködhetünk. Miért ne lehetne ezekből valami finomat készíteni? Mára egy vadrózsaszirmokból készült fagyit ajánlunk.
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál szárított vadrózsaszirom
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zselatin
- egy maroknyi friss vadrózsaszirom
Elkészítés:
Áztassuk a zselatint negyed órára hideg vízbe, majd tegyük egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a cukrot, tejet és a vadrózsaszirmokat, majd főzzük fel őket. Ezután, folyamatos kevergetés mellett, főzzük a szirupot kb. fél órán keresztül, majd keverjük bele a tejszínt és hagyjuk kihűlni.
Szűrjük át a fagylaltot, majd töltsük egy négyszögletes formába. Bőségesen szórjuk meg a tetejét friss vadrózsaszirmokkal. Tegyük a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy kellőképpen megszilárdulhasson a fagylalt. A kész fagylalt tetejét szitáljuk meg némi porcukorral, majd vegyük ki a formából és egy forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Tálaljuk frissen vert tejszínhabbal és gyümölcsökkel.