Rizslisztes piskóta - Gluténmentes édesség házilag
Imádod a klasszikus süteményeket, de gluténérzékeny vagy? Egy percig se aggódj, hiszen számtalan olyan édesség készíthető, amihez nincs szükség lisztre. Szerzőnk, a Limara Péksége blog szerkesztője egy diétás piskótatekercs receptjét osztja meg velünk.
Az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb sütemény. Szerintem mindenki szereti, vagy majdnem mindenki. Elkészíteni sem nagy ördöngösség, még ezt a gluténmentes változatot sem.
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 6 púpozott ek. cukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 púpozott ek. rizsliszt
- 1 ek. tápióka keményítő (vagy burg. keményítő)
- 6 tojás fehérje
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal a cukros masszába keverjük a mixerrel. Hozzáadjuk a rizslisztet és a keményítőt és azokat is a mixerrel keverjük el. Végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy kb. 22 cm x 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk. A tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe és a piskótát kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük s sütőből és 1-2 percig a tepsiben hagyjuk a tésztát. Egy ruhát meghintünk porcukorral és a piskótát ráfordítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt feltekerjük. Kihűtjük. Végül megkenjük sárgabarack lekvárral.
Olvasd el ezt is:
Epres-mascarponés piskótarolád - Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni