Rizses túrótorta - Kedvenc tortánk másképp

A túrótorta talán az egyik legkedveltebb sütemény. Nagyon sokan maguk készítik otthon, így már rendkívül sok recept kering. A rizses túrókrémmel készült torta talán az egyik legkülönlegesebb.
Hozzávalók
A piskótához:
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek cukor
- csapott kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
A rizses túrókrémhez:
- 1 zacskó gyors rizs
- 50 deka túró
- 25 deka tejszínes sajtkrém
- 15 deka porcukor
- 1 citrom
- 2 deci tejszín
- vanília
- 1 zacskó instant zselatin fix
Elkészítés
A sütőt előmelegítem 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma belsejét kivajazom, kilisztezem. Amíg előkészítjük a hozzávalókat, a rizst feltesszük főni. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Az ebből kapott nyers tésztát beleöntjük a sütőformába és kb. 13-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsüt, kivesszük a sütőből és félretesszük - a sütő kikapcsolása után se hagyjuk benn a piskótát, mert a forróságban könnyen odaéghet!
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a túrókrémet. Mostanra a rizs már bizonyára elkészült. Vegyük ki a forró vizből, jól csöpögtessük le és hűtsük langyosra - ne tegyük forrón a túrókrémbe!
A túrót kikeverjük a krémsajttal, a cukorral, egy citrom reszelt héjjával, a vaníliával és legvégül az instant zselatin fixet. Ezután keményre verjük a tejszínt. Pár pillanat múlva megcsodálhatjuk a remekművünket! A túrókrémet, a tejszínhabot és a rizst egymásba forgatjuk, és ráöntjük a már kihült piskótánk tetejére. Ezután betesszük a hűtőbe vagy mélyhűtőbe.