Répás burgonyagombóc - Vegetáriánus köret
Ha már unjuk a megszokott köreteket, készítsünk burgonyagombócot! Kevés hozzávalóból egy egyszerű és egészséges ételt tehetünk az asztalra.
Hozzávalók
- 40 dkg burgonya
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 2 fej hagyma
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük. A sárgarépát megpucoljuk, vastag karikákra vágjuk és sós vízben azt is megfőzzük. Az egyik fej hagymát olajon üvegesre pároljuk, a másikat karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Kiszedjük, a serpenyőből, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük róla. A leszűrt répát és a burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a párolt hagymát. A masszából kanállal gombócokat formázunk, tányérra tesszük őket és meghintjük a ropogós hagymakarikákkal.
Önmagában tálaljuk, vagy salátát kínálunk hozzá.
Próbáld ki a házi készítésű steak burgonyát is!