Receptajánlatunk: Sajttal, sonkával töltött hússzeletek

Ha nagy húsevő vagy, biztosan számodra is kedves étel a sonkával-sajttal töltött hús. Legtöbbünk ennek a fogásnak a pulykahúsos, mirelit verzióját ismeri. Most azonban megmutatjuk, hogy sertéshúsból, házilag elkészítve is nagyon finom.
Hozzávalók:
- Fél kg sertéscomb (egy centiméteres szeletekre vágva, klopfolva)
- Só, bors
- Olaj, olívaolaj
- Egy csomag lapkasajt
- 15 dkg szeletelt pulyka- vagy gépsonka
- Tojás, liszt és kenyérmorzsa a bundához
- A hús tűzdeléséhez: fogpálcika vagy hústű
Elkészítés:
A konyhakész hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd egy-egy sajt- és sonkaszeletet helyezünk rájuk. Ezután a húsokat félbehajtjuk. (Lehetőleg úgy tegyük, hogy sütéskor ne folyjon ki a sajt.) A panírozás előtt a sonkás-sajtos húsbatyukat hústűvel vagy fogpiszkálóval kétoldalt rögzítjük, hogy ne essen majd szét a töltelék. Ezután bepanírozzuk a szeleteket. Közben serpenyőben olajat hevítünk. (Sokat kell használnunk, ugyanis a vastag húsok bő olajban sülnek jól át.) Ha a napraforgó olajba egy kevés olívaolajat csepegtetünk, akkor még ízletesebb lesz az étel. A töltött húsokat ezután mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük. Tálalás előtt a szeletekből óvatosan eltávolítjuk a pálcikákat.
Köret-tipp:
Fogásunk mellé „klasszikus” módon párolt rizs vagy sült burgonya illik legjobban, azonban, ha diétázunk, hagyjuk el ezeket a köreteket, s helyette készíthetünk salátát. Paradicsomból, kígyóuborkából, esetleg lilahagymából finomat alkothatunk, kapros-joghurtos öntettel a tetején. Így az elkészített ételünk szintén laktató, viszont kevésbé hízlal.
Oldalak
