Rakott zöldbab paradicsommal - Tökéletes főétel nyárra
Íme egy remek ebédötlet azoknak, akik rajonganak a rakott ételekért. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt a nyári finomságot!
Elkészítés
- 50 dkg darált sertéshús
- 80 dkg zöldbab
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg margarin
- 4 paradicsom
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- só, bors, majoránna
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A paradicsomot mossuk meg és karikázzuk fel, a zöldbabot pedig sós vízben főzzük meg. A margarint olvasszuk meg, majd pirítsuk meg rajta üvegesre a hagymát. Ekkora adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát, a majoránnát, a sót és a borsot. Öntsünk rá egy kis vizet és főzzük össze őket. Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, szórjuk rá a lecsepegtetett zöldbab felét, rétegezzük rá az előbb elkészített húst, erre jöhet a zöldbab második fele. Az egészet sózzuk és borsozzuk. A tejfölt keverjük el a tojással, borítsuk rá a zöldbabra, erre helyezzük rá a paradicsomkarikákat, a tetejét pedig szórjuk meg a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!