Háromsajtos padlizsántekercs - Csőben sült nyári finomság
Szeretnél egy húsmentes napot tartani? Van otthon padlizsán? Akkor készítsd el a következő receptet! Garantáltan megnyalod utána mind a 10 ujjad!
Hozzávalók
A padlizsánhoz
- 2-3 padlizsán
- 1 ek olívaolaj
- 350 ml paradicsomszósz
- fél csésze mozzarella
A töltelékhez
- 420 g morzsolt ricotta
- fél csésze aprított mozzarella
- ½ csésze reszelt parmezán
- 1 felvert tojás
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt vágjuk hosszában 12 szeletre. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és serpenyőben 1-2 perc alatt süssük át mindkét oldalát. Tegyük félre a megpuhult szeleteket. A töltelék hozzávalóit keverjük el, a paradicsomszószt pedig öntsük a tepsi aljába. A padlizsánszeletekre kanalazzunk a töltelékből, majd óvatosan tekerjük fel mindet. A tekercseket helyezzük a paradicsomszószra, a tetejére pedig reszeljük a mozzarellát. 190 fokos sütőben süssük készre.