Pulykakolbász gazdagon
Laktató finomság, ami az egészségedre, de akár a diétádra is jótékony hatással lehet. A kolbász remek fehérjeforrás, a hozzáadott burgonya pedig igazán laktatóvá teszi.
Hozzávalók (4 adag)
- 4 száraz pulykakolbász
- 2 nagyobb méretű burgonya felkockázva
- 1 vörös paprika csíkokra vágva
- 1 zöld paprika csíkokra vágva
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 csipet tengeri só
- 4 csipet feketebors
- 2 csipet száraz oregánó
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ csésze paradicsomszósz
- 1,5 csésze csontleves csirkéből
- 1 löttyintés fehérborból
Elkészítés
Közepes hőmérsékleten melegítsük fel az extra szűz olívaolajat egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, majd fedjük le a serpenyőt. Öt percig folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a paprikát és a hagymát, majd a lefedett serpenyőben hagyjuk megpirulni az egészet. Ezek után adjuk hozzá a pulykakolbászt és jó öt perccel később löttyintsünk a fehér borból a félkész ételhez. Most következik a paradicsomszósz és a csontleves. Miután hozzáadtuk őket hagyjuk tizenöt percig lefedve főni közepes lángon. Végül fűszerezzük a megfőtt ételt és tálaljunk egy pulykakolbászhoz némi zöldséget és burgonyát.
Ezt is ajánljuk: Zöldséges csirkemell pennével - Katt ide!