Pulykahúsleves pillanatok alatt

Nincs jobb, egy igazi húslevesnél, legyen az tyúkból, pulykából, kacsából vagy marhából. Mindegyik finom és különleges a maga nemében. Azonban, ha nem vagyunk gyakorlottak a húsleves főzésben, itt egy tuti recept!
Hozzávalók
- 40 dkg pulykahús (nyak)
- 2 húsleves kocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 szál sárgarépa
Elkészítés
A megtisztított húst feltesszük főni 1,5 liter vízbe. Amikor felforrt, óvatosan leszedjük a leves tetején keletkezett habot. Beletesszük a 2 db leveskockát, a fokhagymát és a vöröshagymát. Két órán át főzzük, majd miután megfőtt a pulykahús, belerakjuk a sárgarépát és még 15 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A végén tésztát főzünk hozzá tetszés szerint.
Fogyasztása forrón ajánlott! Ha imádod a leveseket, kóstold meg a klasszikus tyúkhúsleves receptünket is!
Oldalak
