Recept

Omlós, puha és elronthatatlan: Íme a tökéletes mézeskalács receptje

Kezdd el időben az ünnepi sütögetést!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 900 g liszt
  • 300 g margarin
  • 250 ml méz
  • 220 g cukor
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek gyömbér
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki két nagyobb tepsit sütőpapírral. A vajat, a mézet és a cukrot rakjuk egy kisebb fazékba, és főzzük össze őket 2-3 perc alatt közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szódabikarbónát és keverjük össze, öntsük át egy másik, nagyobb tálba és tegyük félre, amíg teljesen ki nem hűl. Szitáljuk a vajad keverékbe a lisztet, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport, majd adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk simára, és osszuk két részre a tésztát, majd takarjuk le őket, és tegyük 45 percre hűtőszekrénybe. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagságúra, és a lisztbe mártott formákkal szaggassuk ki a tésztát. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre a süteményt, ha pedig teljesen kihűlt, díszítsük ízlés és igény szerint tetejüket.

További két mézeskalács receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
A néhai uralkodónőhöz hasonlóan Jeannette Charles is 96 éves korában távozott az élők sorából.
Lifestyle
Egyes személyiségek már egészen fiatalon a "túlérettség", a koravénség jeleit mutatják, míg mások akkor sem veszítik el gyermeki lelkesedésüket és nyitottságukat, ha átlépik az időskor rettegett...
Lifestyle
A Nyilas ma jelentős átalakuláson megy keresztül. Napi horoszkóp!