Póréhagymás burgonyakrémleves - Mennyei ízvilág
Ha imádod a krémleveseket, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbáld póréhagymával és burgonyával! A kettő együtt nagyon finom, a hűvösebb napokon pedig különösen jól esik.
Hozzávalók
- 3 nagy póréhagyma
- 3 nagy burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 és fél csésze zöldségleves
- ¼ csésze tejszín
- 3 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek snidling
- só, bors
Elkészítés
A vajat tegyük bele egy serpenyőbe, olvasszuk fel, majd tegyük bele a felaprított póréhagymát, a fokhagymát és a hagymát. Kevergessük 5 percig, ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és 5 percig lefedve pároljuk. Ha a burgonya megpuhult, öntsük rá a zöldséglevest, és így forraljuk fel. Ekkor vegyük le a tűzről és turmixgéppel turmixoljuk össze. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és főzzük további 3-5 percig. Tálaláskor díszítsük a tetejét aprított snidlinggel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!