Ponty sörtésztában - Recept

Sajnos egyre kevesebb halat eszünk, annak ellenére, hogy nagyon finom és egészséges. Reméljük ez a recept változtat ezen a rossz szokáson.
Hozzávalók
- 800 g irdalt pontyfilé
- só
- 1 l étolaj
- 200 g rizsliszt
- 200 g búzaliszt
- 3 dl vodka
- 3 dl sör
- 1 kk sütőpor
- 1 tk méz
Elkészítés
A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport, és a mézet egy keverőtálban keverjük simára, töltsük szódásszifonba, amibe csavarjunk két patront, majd rázzuk össze. A pontyfilét irdaljuk be, vágjuk darabokra, és sózzuk meg. Az olajat hevítsük 180 fokra, az előkészített halfiléket pedig forgassuk lisztbe. A szifonból egy tálba töltsük át a panírmasszát, forgassuk bele a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban süssük aranysárgára, majd szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálaljuk.
Ha szereted a halételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!