Ponty citromos margarinban sütve - Recept
A legtöbben sajnos nagyon ritkán fogyasztunk halat, pedig hihetetlenül egészséges, és hetente minimum egyszer valamilyen halételt kellene ennünk. Hátha az alábbi recept meghozza a kedvünket.
Hozzávalók
- 80 dkg pontyfilé
- 2 db citrom
- 5 dkg margarin
- só
- 1 kg édesburgonya
- 1 l olaj
Elkészítés
Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és hideg vízbe tesszük. A ponty húsos felét 5 cm széles darabokra vágjuk. A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Egy nagy serpenyőben a margarint 1 dl olajjal együtt felolvasztjuk, majd a pontyszeleteket bőrös felével belefektetjük (ha kell, akkor két részletben tegyük ezt). Nagy lángon ropogósra sütjük, majd egy hőálló tálba szedjük. Miután az összes hal megsült, a citrom levét és héját a serpenyőbe tesszük, felmelegítjük, majd a pontyszeletekre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben a burgonyát leszűrjük, és bő, forró olajban kisütjük. Tálalás előtt hintsük meg sóval.
Ha szereted a halat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!