Pizzatészta
Készítsd el, az örök kedvencet, a pizzát otthon! A tésztájának a receptjét itt olvashatod, hogy mi kerül a tésztára, az már csak az ízlésedre és a képzeletedre van bízva.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl langyos tej
- 1 dl meleg víz
- 1 evőkanál olaj
- fél evőkanál só
Elkészítés
Adj a langyos tejhez egy kávéskanál cukrot és morzsold bele az élesztőt. Takard le és meleg helyen hagyd, hogy felfusson az élesztő (10-15perc). Közben szitáld át a lisztet, ettől lesz igazán könnyed a tészta. Miután az élesztő felfutott öntsd az átszitált liszthez, add hozzá az 1 dl meleg vizet és vagy kézzel, vagy géppel dagaszd a tésztát egy cipóvá. Takard le a cipót egy konyharuhával és tedd huzatmentes helyre, ahol nyugodtan megkelhet. Ehhez egy órára lesz szüksége.
Miután megkelt, add hozzá az olajat és a sót, majd nyújtsd ki egy gyúródeszkán.
Ez egy viszonylag nagy adagnak számít, ha vastagon szereted a tésztáját, akkor egy, ha vékonyan akkor két, átlagos sütőhöz tartozó tepsinyi adag jön ki belőle.
Olvasd el, hogyan készül a zöldséges spagetti!
Fotók: pizzahall.blogspot.com; olasz-fozoiskola.hu