Pikáns zöldséges halleves - Alföldi finomság

A halas ételek kedvelőinek ajánljuk figyelmébe a most következő pikáns levest. A halászlével ellentétben nem piros, hanem enyhén sárgás színű, a fűszereknek köszönhetően azonban garantáltan különleges ízélményben lesz része annak, aki kipróbálja.

Hozzávalók

  • 50 dkg filézett harcsa
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db zeller
  • 1 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • mustár
  • 1 db citrom
  • 2 db babérlevél
  • só, bors

Elkészítés
A sárgarépát, a gombát és a zellert alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket fedő alatt nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Kis idő elteltével felöntjük egy kevés vízzel, a meleg tejjel és a tejszínnel. Beletesszük a megtisztított harcsaszeleteket, majd lassú tűzön keverés nélkül óvatosan főzzük, nehogy összetörjük a halszeletek. A levest sózzuk, borsozzuk. Babérlevéllel, mustárral és frissen facsart citromlével ízesítjük, majd nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.