Pikáns zöldséges halleves - Alföldi finomság
A halas ételek kedvelőinek ajánljuk figyelmébe a most következő pikáns levest. A halászlével ellentétben nem piros, hanem enyhén sárgás színű, a fűszereknek köszönhetően azonban garantáltan különleges ízélményben lesz része annak, aki kipróbálja.
Hozzávalók
- 50 dkg filézett harcsa
- 2 szál sárgarépa
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db zeller
- 1 dl tejszín
- 4 dl tej
- mustár
- 1 db citrom
- 2 db babérlevél
- só, bors
Elkészítés
A sárgarépát, a gombát és a zellert alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket fedő alatt nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Kis idő elteltével felöntjük egy kevés vízzel, a meleg tejjel és a tejszínnel. Beletesszük a megtisztított harcsaszeleteket, majd lassú tűzön keverés nélkül óvatosan főzzük, nehogy összetörjük a halszeletek. A levest sózzuk, borsozzuk. Babérlevéllel, mustárral és frissen facsart citromlével ízesítjük, majd nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.