A legfinomabb palacsinta-töltelék a nutella óta - Kardamomos almaszósz
Palacsinát készítesz? Nem tudod, milyen tölteléket tegyél bele? Akkor adunk egy tippet! Ez a finom almaszósz remek ízt ad majd kedvenc desszertednek. Próbáld ki!
Hozzávalók
- 1,3 kg alma
- ½ csésze víz
- 2 ek cukor
- 4 hüvely kardamom
Elkészítés
Az almákat mossuk meg és vágjuk négyfelé. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a cukrot. Néha keverjük meg és 15 perc alatt főzzük puhára. Tegyük át egy turmixgépbe és pépesítsük össze. Ezt követően öntsük vissza az edénybe, adjuk hozzá a késsel feltört kardamomot, és fél óráig még főzzük. Üvegekbe kitöltve tárolhatjuk, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.