Parmezános cukkinikarikák - Egészséges délutáni nasi
A következő finomságra már ha ránézünk is, összefut a nyál a szánkban. Egészséges és nagyon finom, délutáni nasiként tökéletes!
Hozzávalók
- 2 közepes méretű cukkini
- fél csésze reszelt parmezán sajt
- fokhagymasó, só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Mossuk meg a cukkinit és töröljük szárazra. Szeleteljük fel nagyjából fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés szerint szórjuk be fokhagymasóval, sóval és borssal. Helyezzük el a szeleteket (ne érjenek egymáshoz) egy fóliával kibélelt lapos tepsi alján (nagyon pici olajat önthetünk alá), majd a reszelt parmezánt oszlassuk el a szeletek tetején. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!