Paradicsomos pesto - Az olasz konyha remeke
Tésztákhoz és húsokhoz is kiváló mediterrán paradicsomszósz.
Hozzávalók:
- olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom
- 1 hámozott friss paradicsom, vagy egy kis konzerv paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olíva olaj
- 2-3 ek aprított dióbél
- 1 ek balzsamecet
- só, őrölt bors
Elkészítés:
Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot, vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot. A gép segítségével pépesítsük. Ez a mennyiség több alkalomra is elegendő, így érdemes a felesleget kis befőttesüvegbe tölteni, vagy lefaygasztani. Reszelt parmezán sajt illik hozzá.