Paradicsomos káposzta - Otthonos ízek

A káposzta egy remek őszi zöldség, így bátran készítsünk ilyen ételek.
Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 1 kg paradicsom
- 1 fej hagyma
- Olaj
- 3 dkg liszt
- 1 zöldpaprika
- Cukor
- Só
Elkészítés
Tisztítsuk meg a káposztát, majd vágjuk csíkokra. A hagymát dinszteljük meg olajon, majd tegyük rá a káposztát és sót. Fedjük le egy tetővel, és pároljuk puhára. A paradicsomot főzzük meg, törjük át egy nagyobb lyukú szitán. Ezután adjuk hozzá a káposztához, majd jöhet a kimagozott, apróra kockázott paprika. Egy kicsit hagyjuk főni, amíg el nem kezd puhulni. Készítsünk rántást lisztből és olajból. Ezután beletehetjük a cukrot és a sót is.
Még melegen tálaljuk.
Ha szereted a káposztás recepteket, készítsd el a füstölt húsos változatát is!
Oldalak
This is a modal window.